Oxxio-app voor iedereen beschikbaar

In Nederland is Oxxio altijd een van de leveranciers geweest die vooropliep als het op besparen aankwam. Zo was het bedrijf er als een van de eersten bij om slimme meters te installeren en heeft de van oorsprong Nederlandse energieleverancier ook al enige tijd een handige app voor haar klanten. De app geeft inzicht in het verbruik en biedt de klant zo duidelijke gegevens waarmee men energie kan besparen. Goed nieuws voor iedereen die zijn stroom bij een andere leverancier haalt, want de app is nu ook te downloaden als je geen klant bij Oxxio bent.

oxxio-app

Analoge meters

Om gebruik te maken van de app heb je geen slimme meter nodig. Sterker nog, de open versie van de app werkt voorlopig nog uitsluitend met analoge meters. Hierbij moet je dus zelf regelmatig de meterstanden invoeren. In de nabije toekomst zal echter een update volgen waardoor de app ook aan slimme meters gekoppeld kan worden.

Apple Homekit

De nieuwe app van Oxxio maakt gebruik van Homekit, de onlangs door Apple gepresenteerde hub voor huisautomatisering. Het is een nieuw protocol dat het mogelijk maakt om allerlei accessoires in en rond het huis te bedienen met behulp van je iPhone. De nieuw app van Oxxio is vanaf januari verkrijgbaar in de App Store van Apple. Eind december zal de Androidversie overigens ook een update krijgen. Hieronder is een promofilmpje te zien van de nieuwe Oxxio-app:

Tags: , ,

Reacties zijn gesloten.