Skip to content

Besparen met vloerverwarming

Wist je dat je met vloerverwarming kunt besparen? Vloerverwarming heeft je veel te bieden en is daarom een goede manier om je woning energie efficiënter te maken. En het is al helemaal interessant met vloerisolatie met bijv. PIR platen of schuim.

Onderkant van de vloer

Deze vorm van isolatie is er vooral om er voor te zorgen dat vocht niet via de vloer en de muren het huis in kan trekken. Zo heb je dus ook vaak het voordeel dat de vloer er een stuk warmer van wordt. Het klimaat in de kruipruimte verandert niet, je brengt een isolerende laag aan tussen de vloer en de kruipruimte om het huis van de slechte invloeden te beschermen.

Voor deze isolatiemethode heb je een goed toegankelijke kruipruimte nodig waar jij of een vakman het isolatiemateriaal tegen de onderkant van de vloer kan bevestigen. Er is dus ruimte nodig voor het materiaal en om te werken. De materialen die hier het meest voor gebruikt worden zijn PUR schuim, PIR platen, thermoskussens en glas- of steenwol.

Vloerverwarming infrezen

Er zijn tal van voordelen als je van plan bent om vloerverwarming te plaatsen. Denk aan het volgende bij infrezen:

  • Niks breken, maar gewoon stofvrij in de vloer
  • Geen verhoging of andere aanpassingen van de vloer of de deuren
  • Aansluiten op CV ketel, warmtepomp of stadsverwarming
  • Snel te leggen, binnen 2 dagen
  • Alle radiatoren de deur uit en ruimte besparen

Lees verder over het infrezen van vloerverwarming op kosten-vloerverwarming.nl.

PUR schuim

PUR staat voor polyurethaan. Dit is een 2-componentenschuim dat vloeibaar op de muur wordt aangebracht en binnen zeer korte tijd begint te drogen. Door deze techniek worden alle gaten en kieren goed gedicht en heb je geen dikke laag nodig om een prima isolatiewaarde te krijgen. Dit schuim is zeer makkelijk aan te brengen en kan in alle hoeken en gaten gespoten worden, het is echter met €25 per vierkante meter wel de duurste manier van het isoleren van je ondervloer. En als het eenmaal is aangebracht krijg je het er ook nauwelijks meer af zonder de onderlaag te beschadigen. Kies je voor vloerverwarming dan moet je rekening houden met dat niet elk soort isolatie en niet elk soort vloerbedekking geschikt is.

Voorbeelden van werkzaamheden die niet onder de subsidie vallen zijn onder andere schuren en lakken van parketvloeren, het vochtvrij maken van kelders en het aanbrengen van glas. Dit geldt ook voor het kiezen van watergedragen vloerverwarming.