Skip to content

Een gietvloer plaatsen is een mooie zaak

Er zijn keuzes genoeg voor een vloer in een woning. Zo heb je onder andere laminaat, hout, tapijt en tegelwerk. Allemaal hebben ze hun eigen voor- en nadelen. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een gietvloer in huis. Deze ondergrond werd voorheen vrijwel alleen maar gebruikt in fabriekshallen, dat is nu anders.

Voordeel gietvloer thuis

Een groot voordeel is namelijk dat het bijzonder makkelijk in onderhoud is. Vergeleken met hout of tapijt, ben je veel minder tijd kwijt aan het onderhouden ervan. Daarnaast is het ook nog eens een heel duurzame ondergrond. De vloer gaat lang mee. De meeste gietvloeren zijn ook nog eens vloeistofdicht en voelen warm aan. Heel handig voor in de badkamer bijvoorbeeld.

gietvloer

Ook kun je het combineren met vloerverwarming. Deze voordelen zijn natuurlijk mooi meegenomen, maar het moet er ook goed uitzien. Met de verschillende soorten gietvloeren die beschikbaar zijn, heb je voor bijna ieder huis wel een juiste uitvoering. Al moet gezegd worden dat een gietvloer over het algemeen het beste bij een modern interieur past. Als je je huis wilt beveiligen tegen inbraken dan is het goed om bekend te zijn met de verschillende mogelijkheden. Je hebt veel opties om te voorkomen dat iemand kan inbreken in je huis, winkel of kantoor.

Wanneer je een nieuwe vloer wilt laten leggen kan het nog lastig zijn om een keuze te maken aangaande welke vloer je graag zou willen hebben. Zo heb je houten vloeren, waarvan mensen over het algemeen vinden dat het er goed uitziet, maar nogal bewerkelijk is. Je hebt laminaat, dat makkelijker te onderhouden is, maar minder warm aanvoelt en sneller beschadigd raakt. Er zijn vloertegels, zoals natuursteen en plavuizen, die zonder vloerisolatie of vloerverwarming nogal koud aanvoelen. Tevens heb je tapijt, dat voelt warm aan, maar vergt veel onderhoud.