Skip to content

Wat kost gevelreiniging precies?

Werken aan de gevel staan erom bekend kostbaar te zijn, maar tegelijkertijd zijn deze hun investering vaak meer dan waard. Ben je er op tijd bij, dan kun je door minimale werkzaamheden uit te laten voeren je gevel weer nieuw leven inblazen. Daarnaast kun je daarna weer vele tientallen jaren vooruit zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de staat van je buitenmuren.

Gevelwerken omvatten al het werk dat je aan je gevel verricht van reinigen tot voegen, gevelreiniging valt hier dus onder. Isolatiewerken laat je meestal door een isolatiespecialist uitvoeren en niet door een gevelspecialist. Hier vind je een overzicht van alle kosten waarmee je te maken kunt krijgen als je gevelwerken uit laat voeren en hoe deze tot stand komen.

schone muur van beton

Enkele voorbeelden

De prijs voor jouw gevelrenovatie wordt dus bepaald door een groot aantal factoren die je wel of niet zelf kunt beïnvloeden. Exacte prijzen vind je alleen door specialisten te benaderen, maar het onderstaande overzicht kun je gebruiken om een indicatie te krijgen van waar je financieel mee te maken hebt. Deze zijn inclusief btw, arbeidsloon en materialen en gebaseerd op een geveloppervlak van 65 vierkante meter.

De goedkoopste optie Gemiddelde prijzen De duurste optie
Gevel reinigen: €325 Gevel reinigen: €325 Gevel reinigen: €325
Gevel impregneren: €325 Gevel impregneren: €325 Gevel impregneren: €325
  Voegen vervangen: €975 Voegen vervangen: €975
    5 m2 stenen vervangen: €3750
    Schoorsteenrenovatie: €500
Totaalprijs: €650 Totaalprijs: €1625 Totaalprijs: €5875

Lees verder over de kosten van gevelreiniging.

Gevelwerken voorkomen

Het is niet mogelijk om gevelwerken te voorkomen, maar je kunt een groot verschil maken in de levensduur van je gevel als je deze goed onderhoudt. Het gemakkelijkste is als je hier een onderhoudscontract voor afsluit, maar dat is natuurlijk geen vereiste. Woon je in de stad, dan heeft je gevel twee keer meer onderhoud nodig dan wanneer je landelijk woont. Laat je je je gevel periodiek reinigen, laat je beginnende problemen repareren en laat je je gevel af en toe impregneren, dan zal je hier tientallen jaren meer uit kunnen slepen dan wanneer je dit niet doet.